Zupa pomidorowa z migdałami

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
fot. Aleksandra Komorowska
Składniki:

Pomidory w puszcze 2szt. ok 800 g.,

Bulion warzywny 1L,

Mleko kokosowe 1 szklanka (150 - 200 ml),

Szczypiorek, 

Migdały posiekane, 

Przyprawy - sól, pieprz, oregano, 

Ciemne/ jasne pieczywo 3 kromki.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
fot. Aleksandra Komorowska

 Przygotowanie:

Przygotować bulion warzywny. Pomidory z puszki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Następnie dodać je do bulionu, który się gotuje i dokładnie wymieszać, dodać szklankę mleka kokosowego (wcześniej dobrze wymieszać w puszcze, żeby nie w szklance nie znalazła się sama woda), dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Posiekać szczypiorek i przygotować grzanki z pieczywa (polać je odrobiną oliwy z oliwek).  Zupę podawać w miseczkach. Udekorować je szczypiorkiem, grzankami i oczywiście migdałami.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

SMACZNEGO! 🙂

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s