Makaron z sosem śmietanowym

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
fot. Aleksandra Komorowska
Składniki:

1 średniej wielkości czerwona papryka

2 średniej wielkości czerwone cebule

300 dag pieczarek

250 – 300 ml śmietany 18% (gęsta)

Makaron pełnoziarnisty

250 ml wody

Przyprawy – słodka papryka, curry, rozmaryn,

Oliwa z oliwek

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
fot. Aleksandra Komorowska

Przygotowanie:

Posiekać drobno cebulę, pokroić w małą kosteczkę paprykę, zetrzeć lub posiekać drobno pieczarki. Pieczarki przesmażyć wraz z papryką i cebulą dodając niewielką ilość oliwy z oliwek. 250 ml wody zagotuj, a następnie dodaj do pieczarek, papryki i cebuli. Później dodaj śmietanę i delikatnie wmieszaj w pozostałe składniki. Teraz czas na przyprawy – słodka papryka, curry, rozmaryn. Nie dodawałam soli do tego sosu, na koniec sypnęłam odrobinę ziarenek smaku. Makaron przygotuj jak zawsze:) Podawaj na talerzu lub w miseczce, nie mieszaj sosu z makaronem. Niech makaron będzie polany nim. SMACZNEGO!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
fot. Aleksandra Komorowska

 

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s