Deser z rabarbarem

Składniki dla 6 osób:

350 – 400 g rabarbaru

2,5 łyżki drobnego cukru do wypieków

2 łyżki wody

6 łyżek musli

250 ml jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Rabarbar należy obrać z włókien i pokrojć w plasterki, następnie umieścić w garnku i dodać cukier oraz wodę. Gotuj go przez 12 – 15 minut. Następnie odstaw do ostygnięcia. Gotowy rabarbar umieść w pucharnkach lub kieliszkach. Na górze umieść kilka łyżeczek jogurtu naturalnego i posyp to jedną łyżeczką musli. Myślę, że jest to bardzo dobry i szybki deser 🙂

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s