Łosoś z pomidorkami cherry

Składniki:

Łosoś

pomidorki cherry

cebula

ziemniaki

przyprawy – oregano, bazylia, sól, zioła prowansalskie, pieprz, curry, słodka papryczka,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Co zrobić:

Najpierw umyj łososia i podziel go na dwie części. Następnie dobrze przypraw rybę. Dodaj wszystkie wymienione powyżej przyprawy, ale zachowaj w tym wszystkim umiar. Najmniej dodaj słodkiej papryczki. Zostaw rybę, żeby nabrała smaku przypraw. W tym czasie posiekaj cebulę i umyj pomidorki cherry. Pomidory pokrój na dwa kawałki i ułóż na rybie, później posyp wszystko cebulą i zawiń w folię aluminiową. Wstaw do piekarnika, który wcześniej został rozgrzany do 230 – 250 stopni. Nie włączaj termoobiegu! Piecz rybę przez 30 – 40 minut. W tym czasie ugotuj ziemniaki. Gotuj je do 15 -20 minut, pozostaw do ostygnięcia a później pokrój w plasterki i przypraw. Możesz do tego wykorzystać przyprawę do ziemniaków lub połączyć swoje ulubione zioła. Następnie wstaw je do piekarnika na kilka minut, żeby się opiekły. Podawaj łososia z pieczonymi ziemniaczkami.

SMACZNEGO! 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s