Sos musztardowo – kakaowy

Składniki:

2 łyżki cukru brązowego,

2 łyżki musztardy francuskiej,

2 – 3 łyżki musztardy sarepskiej,

50 g masła roztopionego,

2 łyżeczki kakao,

2 łyżeczki oliwy z oliwek

Co zrobić:

Musztardę umieścić w miseczce, dodać brązowy cukier i masło. Wszystko dobrze wymieszać. Następnie równomiernie posmarować tym sosem mięso ( w moim przypadku polędwicę), zostawić na godzinę.

Później przełożyć mięso do naczynia żaroodpornego i przesiać na nie kakao oraz polać oliwą z oliwek. Wstawić do piekarnika. Polędwica temp. 230 – 250 st. Czas do 40 minut. Mięso jest niezwykle kruche. Podawać np. z jadalnymi różyczkami 😛

 

SMACZNEGO!

 

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s