Różyczki do zjedzenia

Składniki na 4 porcje:

12 kromek chleba tostowego pszennego

pomidory suszone

4 duże cebule

100 g masła

Ziarna słonecznika

Przygotowanie:

Rozwałkuj każdy kawałek chleba jak najmocniej. Roztop masło na patelni. Wysmaruj masłem foremkę do muffinków i umieść w nich chleb. Uważaj, żeby się nie rozdarł. Zrób z nich koszyczki. Wstaw do piekarnika na 10 minut. Temperatura 200 – 250 st. 

Cebule posiekaj drobno i przesmaż na patelni do momentu aż będzie ładnie złocisto – brązowa. Następnie przełóż ją do upieczonych różyczek, dodaj pokrojone w cienkie paski suszone pomidory. Na koniec posyp wszystko ziarenkami słonecznika. Przed podaniem lekko podgrzej. 

 

Smacznego:)

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s