Krem cebulowy

 

SONY DSC

Składniki:

6 średniej wielkości cebul

2 średniej wielkości ziemniaki

400 ml wody

1 kostka warzywna

kilka listków bazyli

Przygotowanie:

Na początek nalej do garnka wody i włóż do niego kostkę warzywną.  Postaw na ogniu, żeby się gotowało. W tym czasie obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i wstaw do gotowania. Teraz czas na cebulę – posiekaj ją w drobną kosteczkę, później podsmaż na patelni z oliwą z oliwek. Zagotowany bulion, ziemniaki i cebulkę odstaw na bok, żeby ostygły. Po kilkunastu minutach umieść w garnku cebulę i ziemniaki. Całość posiekaj blenderem. Następnie dodaj wcześniej przygotowany bulion.  Znowu zacznij blendować, aż całość będzie miała konsystencję lekkiego kremu.

Smacznego 🙂


		
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s